MUŽ MONIKE SELEŠ NA ČELU TRAMP TV? Medijska ofanziva odlazećeg šefa Bele Kuće za izbore 2024!

Autor:

Svet

23.12.2020

05:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finansijer televizije koja treba da sačuva Trampovu glasačku bazu mogao bi da bude milijarder Tom Golisano, ranije blizak bivšem demokratskom predsedniku Bilu Klintonu

RepublikaFoto: youtube.com/GolisanoFoundation
Tom Golisano

Kolumnista Njujork tajmsa Ben Smit objavio je na Tviteru da se među potencijalnim finansijerima nove kablovske televizije odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa nalazi i Tom Golisano (79), milijarder težak 3,8 milijardi dolara, koji je oženjen nekadašnjom jugoslovenskom teniskom zvezdom Monikom Seleš.

Trampu je potrebno da održi bazu od više od 74 miliona birača, koji su glasali za njega na predsedničkim izborima 3. novembra, koje je, prema zvaničnim podacima, izgubio od demokrate Džoa Bajdena. Pošto se sjajno snalazi na televiziji, pretpostavlja se da će mu rejtinzi biti visoki i da će time utrti put povratku u Belu kuću na izborima 2024. Njegova televizija bi, prema ocenama medija, bila pozicionirana desno u odnosu na Foks njuz, koji je u poslednje vreme ublažio podršku republikanskom predsedniku, zbog čega ih je Tramp žestoko kritikovao.

Kongres usvojio zakon o pomoći, čeka se Bela kuća

Američki kongres je usvojio zakon o ekonomskoj pomoći vredan skoro 900 milijardi dolara, kojim će se pomoći pojedinačno državljanima SAD, ali i privatnim firmama koje su pogođene pandemijom koronavirusa. Predstavnički dom i Senat su usvojili i zakon koji se odnosi na finansiranje vladinih agencija, a Tramp treba da potpiše zakon narednih dana.

Golisano je osnivač kompanije "Pejčeks", višestruki nezavisni kandidat za guvernera Njujorka i bivši vlasnik profesionalnog hokejaškog tima Bafalo Sejbersa, na čijoj je NHL utakmici 2009. i upoznao 32 godine mlađu Selešovu.

RepublikaFoto: youtube.com/YouAndMeThisMorning
Monika Seleš

Ovaj biznismen, koji se tri puta razvodio, ranije je bio donator Demokratske partije, a 2012, zajedno sa bivšim predsednikom Bilom Klintonom, učestvovao je na događaju u organizaciji Klintonove globalne inicijative u njujorškom hotelu "Šeraton". Ipak, tokom poslednje predsedničke kampanje stao je na stranu republikanaca i, kao gost-komentator, na Foks njuzu kritikovao demokrate kao suviše levo i antikapitalistički usmerene. Takođe je na početku pandemije koronavirusa u izjavi Blumbergu bio na liniji Trampovih ocena da američku ekonomiju ne treba zatvarati.

Tramp iskusan u TV rijalitiju

Još uvek aktuelni predsednik SAD ima ogromno televizijsko iskustvo pošto je na NBC skoro 15 sezona vodio rijaliti šou program "Šegrt", čije je emitovanje počelo 2004. Emisija u kojoj je Tramp sa zadovoljstvom delio otkaze kandidatima koji nisu imali njegove poslovne sposobnosti pomogla mu je da se nametne široj javnosti i na kraju uđe u politiku i pobedi na izborima.

Priča o tome da Tramp želi da ima sopstvenu televiziju nije nova pošto je on o tome razmišljao još tokom kampanje za predsedničke izbore 2016, kada je mislio da će izgubiti trku sa demokratskom kandidatkinjom Hilari Klinton. Trampov zet Džared Kušner tada se u ime tasta raspitivao kod banaka oko finansiranja kupovine kanala za vremensku prognozu Veder čenel, ali je Trampova pobeda sve iznenadila, pa i njegove najbliže saradnike, te se odustalo od osnivanja Tramp TV.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

 

Bajden nije primio vakcinu?

Novoizabrani američki predsednik Bajden primio je "Fajzerovu" vakcinu protiv koronavirusa u direktnom televizijskom prenosu da bi ohrabrio javnost da učini isto. Međutim, na internetu su se juče pojavile spekulacije da je sve bio trik pošto se na snimku ne vidi da li medicinska sestra uopšte zavlači vrh igle Bajdenu pod kožu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojvotkinja Tolstoj

21.04.2023 16:02

Ima 100 godina, svašta ! Deda, baš, bre !! Bože gospode, zamisli !!