Interpol strahuje od porasta kriminala: Vakcina je tečno zlato, mafija je spremna na to

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

21.12.2020

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U senci pandemije korona virusa odvija se paralelna pandemija kriminala, smatra Interpol, čiji generalni sekretar Jirgen Štok očekuje da će s početkom masovne vakcinacije doći do dramatičnog porasta broja krivičnih dela.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Vakcina je tečno zlato 2021. godine. Ona je nešto najvrednije što se može distribuirati u predstojećoj godini. Mafija i druge kriminalne organizacije su se već spremile za to. S distribucijom vakcina dramatično će se povećati kriminal - rekao je Štok za nemački magazin "Virtšaftsvohe".

Kako je objasnio, povečaće se broj krađa, provala u magacine i napade tokom transporta vakcina.


Virus se proširio od Azije preko svih kontinenata a za njim je sledio talas kriminala - "paralelna pandemija kriminala", rekao je Štok i dodao da su kriminalne grupe od prvog trenutka razmišljale kako mogu da zarade na kovidu 19.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija



I dok su ranije falsifikovali lekove, kriminalci danas falsifikuju dezinfekciona sredstva, antivirusne lekove i zaštitne maske, rekao je direktor Interpola i upozorio i na rizike koji se očekuju tokom masovne vakcinacije sledeće godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading