Poljska vlada građanima: RAZMNOŽAVAJTE SE K'O ZEČEVI!

Autor: Republika

Svet

09.11.2017

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljsko ministarstvo zdravlja u kratkoj videoporuci pozvala je građane Poljske da slede primer zečeva kako bi dobili što brojnije potomstvo, odnosno da se "razmnožavaju kao zečevi".

RepublikaFoto: pixabay.com
Da li i ceo svet treba da se ugleda na zanimljivu rečenicu poljske vlade?

Ministarstvo zdravlja u konzervativnoj poljskoj vladi ove uglavnom katoličke zemlje, koja ima jednu od najnižih stopa nataliteta u Evropi, na snimku, prikazan kao pozitivan primer, navodi ponašanje zečeva kad je razmnožavanje pitanju, pozivajući pritom svoje sugrađane da se i oni "razmnožavaju poput ovih životinja". 

Na snimku objavljenom na Jutjubu zečevi žvaću zelenu salatu i grickaju šargarepu dok narator obučen poput zeca otkriva tajnu višečlanih zečijih porodica: vežbanje, zdrava ishrana i što manje stresa.

- Znate li našu tajnu? Zdravo se hranimo i ne nerviramo se. Ako ikada poželite da budete roditelji, sledite primer zečeva. Naš je tata imao 63. dece - poručuje "zec" Poljacima. 

Prikazan je i par - muškarac i žena koji uživaju u romantičnom pikniku, uz savet da bi i malo romantike moglo pridoneti podsticaju prirodnog priraštaja među ljudima. 

Po podacima EU-a u Poljskoj je tokom 2015. godine rođeno 1,32 dece po ženi. Samo je u Portugalu lošije stanje kada je o natalitetu reč, a on je nizak i u Španiji, a i u Grčkoj. 

Ministarstvo zdravlja je na pitanje medija odgovorilo kako videom želi da podstakne sugrađane u reproduktivnim godinama (18 do 45 godina) da usvoje zdrav životni stil i da vode računa o reproduktivnom zdravlju. Dodali su i da žele da podsete Poljake na ovaj problem na način koji nije uvredljiv ni vulgaran, prenosi Hina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading