(FOTO) ISPAŠTAO NI KRIV NI DUŽAN! Nevin robijao za ubistvo skoro 40 godina, svedok tek sad priznao da je SVE IZMIŠLJOTINA!

Autor: Republika

Svet

16.12.2020

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pa, dobro se setila!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Volter Forbs bio je student na Džekson Komjuniti koledžu 80-ih godina prošlog veka i nadao se da će imati firmu za prodaju nekretnina kada bude diplomirao, ali njegovi snovi su pali u vodu...

Jedne noći, Forbs je prekinuo tuču u baru, a tada nije znao kako će taj događaj zauvek da promeni njegov život. Naime, jedan od muškaraca koji je učestvovao u tom fizičkom obračunu sutradan je upucao ovog Afroamerikanca. Forbsu je bilo neophodno nekoliko meseci da se oporavi, ali zbog događaja koji su se posle toga odvijali, on je naredne četiri decenije proveo u zatvoru.

Muškarac koji je upucao Forbsa, Denis Hol, poginuo je 12. jula 1982. godine u stanu u Džeksonu, saveznoj državi Mičigen, a uzrok smrti je bio namerno izazvan požar. Policija je uhapsila ovog Afroamerikanca zbog sumnje da je iz osvete ubio napadača.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Forbs je osuđen za izazivanje požara i ubistvo u maju 1983. godine i određena mu je doživotna zatvorska kazna.

Ovaj 63-godišnjak je, međutim, od 20. novembra ove godine konačno na slobodi, a proveo je 37 godina u zatvoru iako je bio nevin. U međuvremenu, ključni svedok tužilaštva priznala je da je izmislila celu priču zbog koje je Forbs osuđen.

 

 

Anis Kenebru priznala je 2017. godine da je lagala da je videla tri muškarca kako beže sa mesta požara. Od trojice osumnjičenih, jedino je osuđen Forbs, a njegov branilac smatra da je do toga došlo zato što su se njih dvojica prethodno sukobili u baru pre toga.

Takođe, pojavili su se novi dokazi koji su otkrili da je požar možda bio deo plana prevare kako bi vlasnik zgrade uzeo novac od osiguranja.

 

 

Sudski postupak je ponovljen posle čega je Forbs konačno oslobođen.

- Imam osećaj da sve o čemu sam razmišljao i radio da se konačno i ostvarilo. Nisam mislio da će ovoliko trajati, ali se strpljenje na kraju upak isplatilo - kazao je Forbs, a prenosi USA Today.

- Ovo je trajalo celu večnost, ali sam i dalje zahvalan da je ona uradila pravu stvar i da je konačno rekla istinu - dodao je on.

Iako je Kenebru lagala pod zakletvom što je kažnjivo zakonom, ona najverovatnije neće biti optužena jer je taj prekršaj zastareo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading