VLADIKA JOANIKIJE PORUČIO MILU ĐUKANOVIĆU: Ostavi Amfilohija na miru, uznemiravaš ga i na onom svetu!

Autor: Republika

Svet

11.12.2020

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je poručio da Milo, za koga se veruje da ima najviše nelegalno stečene imovine u Crnoj Gori, nema prava da utvrđuje poreklo imovine Crkve.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Hram
Vladika Joanikije

Sa mitropolitom Amfilohijem se, kako kaže episkop, moglo slobodno razgovarati na različite teme, ali o raskolu i odvajanju od svetosavskog trona nije.

- Nikad i ni u jednoj prilici - naveo je Joanikije.

Dodao je da je kobna bila greška Đukanovića što je poverovao da može izmanipulisati Crkvu i ličnosti kakav je bio mitropolit Amfilohije.

- Bezuspešno je i sa nekom vrstom opsednutosti ulagao veliki napor u taj ćorav posao - navodi Joanikije i dodaje da Amfilohiju "nije dao mira dok je hodao po zemlji, a sada pokušava da ga svojim klevetama uznemiri i na onom svetu".

Milo Đukanović

- Đukanoviću ostavi već jednom mitropolita na miru - kazao je Joanikije i dodao da Đukanović, za koga se, kaže, piše i govori da ima najviše nezakonito stečene imovine u Crnoj Gori hoće da proverava kako je Crkva sticala imovinu za poslednjih osam vekova.

- Principijelno, nema šta. Svi su jednaki pred zakonom osim predsednika. Milo takođe kaže da je on hteo da oslobodi Crkvu u Crnoj Gori od srpsko-crnogorskih podela. On, koji je za tri decenije svoje vladavine istrajno i ostrašćeno zavađao i delio braću, rođake, komšije. Jedan te isti narod, s tim što se od 1945. godine, različito izjašnjavaju. Ruku na srce, verujem da ih je hteo 'izmiriti', ali tako da Srba nestane - kazao je Joanikije.

Rekao je i da se Amfilohije zalagao da se narod oslobodi od mržnje i nataloženih zabluda, podela, brozomore i ostalih pošasti.

- Da svi budu slobodni i časni ljudi pa nek se izjašnjavaju po svojoj savesti kako hoće. Mitropolitova vizija je bila sloboda i bratska sloga, a Milova teror i Goli otok - zaključio je episkop Joanikije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading