SAD: Fajzer na korak od dozvole za hitnu primenu vakcine

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

08.12.2020

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka farmaceutska kompanija Fajzer uspešno je danas prošla još jednu etapu u trci za dobijanje dozvole u SAD za hitno korišćenje vakcine protiv kovid-19, jer je američka Agencija za hranu i lekove (FDA) izdala zvanični dokument u kojem nema primedbe na bezbednost i efikasnot preparata ove kompanije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fazjerova vakcina

Podaci o vakcini koji su podneti FDA bili su u skladu sa državnim preporukama za izdavanje odobrenja za hitnu primenu preparata, navodi se u saopštenju koje su zvaničnici Agencije izdali uoči predstojećeg sastanka s nezavisnim američkim ekspertima, preneo je Rojters.

Rasprava na ekspertskom nivou zakazana je za četvrtak i vodiće se o pitanju da li injekcija koju je u saradnji s Fajzerom razvila nemačka kompanije Biontek može da dobije odobrenje za hitnu primenu.


Iz FDA je saopšteno da još nije pouzdano utvrđeno da li je bezbedna primena ove vakcine na osobama mlađima od 16 godina, trudnicama i ljudima sa oslabljenim imunološkim sistemom.

Konačna odluka FDA se očekuje za nekolioko dana ili nedelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading