ĐACI ĆE SE GRGOLJENJEM VODE TESTIRATI NA KORONU: Evo ko je smislio "novu metodu" i kako bi ona funkcionisala!

Autor: Tanjug

Svet

07.12.2020

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pilot projekat zajedničkog sakupljanja uzoraka učenika u Slovačkoj, koji bi se testirali na korona virus grgoljenjem slane vode, biće pokrenut u dve osnovne škole sledeće nedelje, najavio je premijer Igor Matovič.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

- Deca će kratko ispirati grlo slanom vodom i zatim je ispljunuti u čašu. Ovi uzorci će se zatim sipati u zajedničku posudu za ceo razredna - pisao je Matovič na Fejsbuku, prenosi sloveačka agencija TASR.

Ako rezultat bude negativan, celom odeljenju će biti dozvoljeno da nastavi sa nastavom. Ako je rezultat pozitivan, međutim, postoje tri mogućnosti.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

- Ili će ceo razred biti stavljen u karantin, ili će se svako dete testirati antigen testom, ili će se svako testirati RT-PCR testom - naveo je Matovič, dodajući da su kombinacije ovih alternativa takođe moguće.

Ova metoda testiranja korišćena je i u Austriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sima s

07.12.2020 07:54

- Najzad se neko setio gde i kako da traži virus covid-19. - Analize sline iz nosa i ispljuvka/šlajma iz grla su mnogo preciznije od raznih briseva.