TRI PREPREKE ZA BREGZIT: Dogovor neće biti moguć, ako se ne reše razlike!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.12.2020

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen kaže da i dalje postoje "značajne razlike" u stavovima Brisela i Londona, a da dogovor o Bregzitu neće biti moguć ukoliko se te razlike ne reše. Ona je naglasila da postoje tri ključne prepreke za dogovor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Fon der Lajen je tim povodom danas razgovarala sa premijerom Velike Britanije, Borisom Džonsonom.

U zajedničkom saopštenju naglašeno je da je postignut napredak u mnogim oblastima, ali ne i u ključna tri što su jednaki uslovi, upravljanje i ribarstvo.

- Obe strane su naglasile da nijedan sporazum nije izvodljiv ako se ova pitanja ne reše. Prepoznajući ozbiljnost ovih razlika, složili smo se da bi naši pregovarački timovi trebalo da ulože dodatne napore kako bi procenili da li ih je moguće rešiti - navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Predsednica Evropske komisije kaže da će se glavni pregovarači Brisela i Londona sastati sutra u Briselu, a da će se sa premijerom Džonsonom ponovo čuti u ponedeljak uveče.

Juče su glavni pregovarči Brisela i Londona, Mišel Barnije i Dejvid Frost, zaključili da "nema uslova za napredak u pregovorima" i pauzirali dijalog o budućim odnosima EU i Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading