STRAVIČNI ZLOČINI U NAGORNO-KARABAHU: Sekli uši mrtvim Jermenima

Autor: Republika

Svet

04.12.2020

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukob između Azerbejdžana i većinskog jermenskog stanovništva u Nagorno-Karabahu i jermenske vojske okončan je uz posredovanje Rusije predajom dela teritorije tog kavkasnog regiona Azerima, a sada su se na internetu pojavile scene zločina počinjenih u tom sukobu.

RepublikaFoto: Printscreen
Krvari zločini Azera

Na jednoj od fotografija koja je objavljena na Tviteru vide se azerbejdžanski vojnici koji seku uši mrtvim jermenskim vojnicama. Prema nekim tumačenjima, uzeli su ih kao ratni trofej, a prema drugim, želeli su samo da oskrnave leševe protivnika. Ne zna se ko su vojnici koji su izveli ovaj gnusni čin, ali ranije je već bilo svedočenja o zločinima koje su činili sirijski plaćenici koje je Turska u okviru divizije Sultan Murat poslala da se bore protiv Jermena u Nagorno-Karabahu da bi pomogla Azerima. Ovi plaćenici optuživani su za mučenja i ubistva jermenskih vojnika i civila.

Granatirali Crkvu Hrista Spasitelja

Nakon mirovnog sporazuma nepovoljnog po Jermene Azerbejdžanu je pripao i grad Šuša, drugi po veličini u Nagorno-Karabahu. U tom gradu se nalazi Crkva Hrista Spasitelja, koju su azerbejdžanske snage granatirale tokom sukoba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading