(VIDEO) TRAMP SE OGLASIO: Ovo je moj najvažniji govor ikada! Želim da znate sve o izbornoj krađi

Autor: Republika

Svet

03.12.2020

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp obratio se građanima Amerike putem video poruke i nazvao svoj govor u kom se osvrnuo na izbornu krađu najvažnijim koji je održao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Ovo je možda najvažniji govor koji sam ikad održao. Želim da vam dam informacije o našim naporima da otkrijemo neregularnosti i izborne krađe koje su se dogodile tokom predsedničkih izbora. Nekada smo imali izborni dan, sada imamo izborne dane, nedelje i mesece. Mnogo loših stvari dogodilo se tokom tih dana i nedelja - rekao je Tramp u video poruci objavljenoj na društvenim mrežama.

Kako je rekao, kao predsednik Sjedinjenih Američkih Država, nema važniji zadatak nego da štiti Ustav i zakone.

- Zato sam odlučan da štitim naš izborni sistem, koji je izložen koordinisanom napadu - naveo je on i dodao:

- Bili smo upozoreni da ne proglašavamo preranu pobedu i da će biti potrebni meseci da se proglasi pobednik i verifikuju rezultati. Moj protivnik je upozoravan da se ne meša u izbore, da ne drži kampanju. Ponašali su se kao da znaju kakav će ishod da bude. Sve je to bilo čudno - rekao je američki predsednik.

- U danima posle izbora bili smo svedoci kampanje da se proglasi pobednik, čak i dok su glasovi u nekim ključnim državama još prebrojavani Ustavni proces mora se nastaviti. Nastavićemo da branimo zakonitost, da svaki zakoniti glas bude prebrojan, a nezakoniti da ne budu ubrajani. Ovde se ne radi samo o tome da branimo glasove 75 miliona Amerikanaca koji su glasali za mene, već branimo veru u ove, ali i sve sledeće izbore - istakao je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading