ORBANOV SARADNIK NA GEJ-ORGIJAMA: Mađarski evroparlamentarac zbog skandala podneo ostavku!

Autor:

Svet

02.12.2020

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uticajni mađarski evroparlamentarac Jozef Sajer (59), jedan od osnivača vladajuće stranke Fides zajedno sa premijerom Viktorom Orbanom, podneo je ostavku na funkciju u Evropskom parlamentu nakon što je tokom policijskog časa u Briselu uhvaćen kako niz oluk pokušava da pobegne sa gej-orgija u belgijskoj prestonici.

U ŠOKU: Viktor Orban

Mediji u toj zemlji objavili su prvo da je belgijska policija izvršila raciju nakon dojave građana da se u njihovoj zgradi održava seksualna zabava u vreme zabrane okupljanja zbog epidemije koronavirusa. Pripadnici snaga reda su zatekli 25 golih muškaraca i nekoliko ženskih osoba među kojima su bile i diplomate i evroparlamentarci, uključujući Sajera, koji je pokušao da pobegne spuštajući se niz oluk, pri čemu je raskrvario ruke. Kada je uhvaćen, u njegovom rancu su pronađeni narkotici, a policija ga je potom otpratila do njegovog stana, gde je identifikovan pomoću diplomatskog pasoša.

Sajer, koji je oženjen i ima ćerku, u nedelju je podneo ostavku u Evropskom parlamentu, gde je bio od ulaska Mađarske u Evropsku uniju 2004. i obavljao je funkcije šefa poslaničkog kluba i člana Komiteta za spoljne poslove. Do prošle godine bio je i zamenik predsednika Evropske narodne partije (EPP), vodeće političke snage desnog centra u EU. Ostavku je obznanio u utorak izjavom za javnost u kojoj je naveo da mu je belgijska policija izdala samo službeno usmeno upozorenje pošto nije koristio droge, a tvrdio je i da ne zna ništa o tableti ekstazija nađenoj u njegovom rancu. Sajer je poručio i da duboko žali zbog kršenja ograničenja okupljanja koja su uvedena da bi se sprečilo širenje KOVID-19.

Britanski mediji navode da je Sajer učestvovao u izmeni mađarskog ustava dodavanjem odredbe kojom se "štiti institucija braka kao zajednice muškarca i žene". Orbanova vlada je, kao i vlada Poljske, često dolazila u sukob s EU u vezi sa gej-pravima.

Fides: Ostavka jedina ispravna odluka

Poslanički klub mađarske vladajuće stranke Fides u Evropskom parlamentu objavio je saopštenje u kojem je navedeno da je Sajer "postupio ispravno što je podneo ostavku" i da je to "jedina ispravna odluka". Saopšteno je da se osramoćeni parlamentarac "izvinio porodici, svojoj političkoj zajednici i glasačima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading