VODITE RAČUNA: Kazne za nenošenje maske biće pet puta više!

Autor: Tanjug,Republika

Svet

02.12.2020

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon novih mera uvedenih u borbi protiv virusa kovid-19, Hongkong planira višestruko povećanje iznosa novčane kazne za kršenje propisa koji se, pored ostalog, odnose na korišćenje maske, testiranje i zabranu okupljanja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Najavljeno je povećanje iznosa novčane kazne za kršenje pravila kojima su određene mere za sprečavanje širenja virusa sa 2.000 na 10.000 hongkonških dolara (oko 1.000 evra), prenosi SCMP.

U Hongkongu je zabranjeno okupljanje više od dve osobe, sa izuzetkom venčanja tokom kojih je dozvoljeno okupljanje do 20 ljudi.


Među novim merama za suzbijanje četvrtog talasa korona virusa je i obavezno testiranje radnika u domovima za stara lica.

Hongkonške vlasti očekuju povratak mnogih studenata iz inostranstva uoči Božića zbog čega su uspostavljeni centri za karantin u dva hotela sa oko 800 soba na raspolaganju.

Hongkong beleži porast broja novih slučajeva kovida-19, a od sredine novembra potvrđeno više od 1.000 novozaraženih.

 
Tematski parkovi ponovo su zatvoreni u Hongkongu nakon svega dva meseca rada zbog porasta broja zaraženih osoba.

Zbog novog talasa kovida-19 Hongkong i Singapur odložili su početak takozvanog putničkog mehura, odnosno putovanja između ta dva finansijska centra Azije bez obaveze karantina, do naredne godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading