SLEDIĆE VAM SE KRV U VENAMA: Naše nuklearne rakete će VAS RAZORITI!

Autor: Republika

Svet

07.11.2017

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov izjavio je da su ruske nuklearne rakete u stanju da nanesu nepopravljivu štetu svakom potencijalnom agresoru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Predavajući izveštaj o stanju ruskog nuklearnog oružja, Gerasimov je rekao da je "čak 74 odsto ruskog nuklearnog arsenala opremljeno najsavremenijom tehnologijom".

- Ruske nuklearne snage sposobne su da izazovu visok nivo razorne štete svakom agresoru, uključujući i onom koji poseduje moderne PVO sisteme - rekao je Gerasimov.

Ruski general dodao je da "Rusija radi na usavršavanju nuklearnih arsenala, i to na načine koji ne narušavaju obaveze Rusije u pogledu smanjenja količine nuklearnog oružja".

Gerasimov je održao govor na sastanku vodećih oficira i zvaničnika ministarstva odbrane, gde je istakao da je "vojska uspela da znatno unapredi svoju sposobnost da uoči pretnju od nuklearnog udara na Rusiju". Među 55 vojnih šatlova koji su prethodnih godina lansirani u svemir, određen broj njih uspeo je čak i da detektuje raketne probe u Severnoj Americi.

- Dalji razvoj naše tehnologije i kompletna zamena starih satelita omogućiće nam da pokrijemo sve globalne tačke sa kojih je moguće lansirati nuklearni projektil - rekao je Gerasimov.

General se zatim okrenuo radarskim sistemima protivnika, rekavši da Rusija nastavlja da "raspoređuje snage iza horizonta, tamo gde neprijateljski radari koji nadgledaju Rusiju ne mogu da ih vide".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading