(VIDEO) PUTINU NIŠTA NE PROMIČE! U Sibiru na -20 stepeni vikao na vojnike: Šta je sa vama?! Još ćete se, ne daj Bože, razboleti

Autor: Republika

Svet

30.11.2020

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom sastanka u Usolje-Sibirskom prekorio činovnike. U Irkutskoj oblasti je tada bilo 20 stepeni ispod nule.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

U video-obraćanju sa predsednikom učestvovali su vicepremijerka Viktorija Abramčenko, gubernator Irkutske oblasti Igor Kobzev, stalni predstavnik predsednika u Sibirskom federalnom okrugu Sergej Menjajlo i gradonačelnik Usolje-Sibirskog Maksim Toropkin.

Na snimku koji je objavila televizija "Rusija 1" prikazano je da su oni skinuli kapuljače i kape čim je predsednik stupio na vezu. Videvši to, Putin je zamolio činovnike da stave kape na glavu.

- Stavite kape, hladno je - smrznuće vam se uši. Ozbiljno, obucite se. Šta je s vama? Još ćete se, ne daj Bože, razboleti - rekao je predsednik.

 

 

Gradonačelnik Usolja-Sibirskog je kasnije priznao u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu da je bilo hladno, ali da je moglo da se izdrži pola sata.

- Prvi čovek države, direktan prenos - objasnio je on razlog skidanja kapuljače.

Ranije je ruski lider izjavio da je izbegnuta "prava ekološka katastrofa" u gradu Usolje-Sibirskoje.

- Sprečeno je širenje toksičnih materija, ulazak hemikalija u vodne puteve, čije posledice bi mogle biti nepredvidljive. Najopasniji predmeti su lokalizovani i likvidirani. Uspeli smo da sprečimo ekološku katastrofu, ako ne i katastrofe - rekao je ranije predsednik Rusije.

U gradu Usolje-Sibirskoje u Irkutskoj oblasti dugi niz godina je radila fabrika „Usoljehimprom“ koja proizvodi trihloretilen, epihlorohidrin, metalni natrijum, kalcijum hipohlorit, kalcijum karbid, vodonik peroksid i druge hemikalije. Fabrika je prestala sa radom 2010. godine, jer je bankrotirala i nije ispunila svoje obaveze i eliminiše nagomilane štetne materije. Stručnjaci su objasnili da na teritoriji postrojenja postoji veliki broj kontejnera sa otpadom koji su u lošem stanju. Ako se ne učine napori da se oni otvore i ponovo zapečate, moglo bi doći do vanredne situacije i ispuštanja hemikalija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading