"VELIKA VEST": Pensilvanija OBUSTAVILA potvrđivanje izbornih rezultata!

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

26.11.2020

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija američke savezne države Pensilvanije Patrisija Mekalof naložila je obustavljanje svih daljih procesa u vezi sa potvrđivanjem izbornih rezultata u toj državi.

RepublikaFoto: Tanju/AP
Donald Tramp

Ona je tim povodom zakazala saslušanje koje će biti održano u petak.

- Velika vest! - napisao je američki predsednik Donald Tramp na Tviteru nakon objave iz Pensilvanije.

Tramp se prethodno telefonom obratio na saslušanju pred Senatom države Pensilvanije o masovnoj krađi glasova u toj saveznoj državi, navodeći da ima dokaze koji potvrđuju njegovu pobedu.

- Moramo da preokrenemo izborne rezultate. Nema sumnje da imamo sve dokaze, imamo sve - rekao je Tramp, čije je desetominutno obraćanje pozdravljeno aplauzom.

On je dodao da je samo potrebno da njegove argumente sasluša neki sudija koji bi bio neutralan.

Tramp je rekao da su demokrate Džoa Bajdena varale na izborima i u tom kontekstu ukazao na incidente sa glasovima pristiglih poštom ljudi koji su preminuli.

Američi predsednik je trebalo lično da se pojavi na javnom saslušanju u Pensilvaniji, ali je od toga odustao nakon što je potvrđeno da je jedan od savetnika njegove kampanje pozitivan na virus korona.

​Podsetimo, Trampova kampanja zatražila je postupak "ubrzane žalbe" nakon odbacivanja tužbe u Pensilvaniji, kojom su zahtevali da se poništi više miliona glasova pristiglih poštom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading