Bajden: Predsednik Tramp u potpunosti je izmenio lice države i moraćemo to da promenimo

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.11.2020

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabrani američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da još nije razgovarao sa aktuelnim predsednikom Donaldom Trampom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

Bajden je, u prvom intervjuu nakon izbora koji je dao za američku televiziju NBC, govorio je o procesu prenosa vlasti i drugim problemima sa kojima će se suočiti tokom mandata.

S obzirom na to da je administracija aktuelnog predsednika Donalda Trampa pokrenula proces prenosa vlasti i na neki način priznala poraz na izborima, Bajden je istakao da se njegov tim trudi da već sada novi američki predsednik bude upućen u sva dešavanja.

- Administracija već počinje da priprema dnevne izveštaje koje ću dobijati kao predsednik. Takođe, dogovaramo sastanak sa KOVID timom u Beloj kući kako bismo dogovorili uslove oko distribucije vakcine koja treba da bude dostupna svim ljudima - rekao je Bajden.

On se osvrnuo na glasine da će se njegova administracija ponašati poput Obamine.

- Suočeni smo s potpuno drugačijim svetom nego što je bio u administraciji Obame. Predsednik Tramp u potpunosti je izmenio lice države i moraćemo to da promenimo - izjavio je Bajden.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading