"Bolje smo pripremljeni za borbu protiv zaraze nego u martu": Brojevi opadaju, širenje virusa usporava

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.11.2020

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italija ovih dana beleži prve znake usporavanja vrtoglavog rasta zaraze kovidom-19, ali situacija je veoma ozbiljna, priliv novih pacijenata u bolnice je i dalje veliki i mere ograničenja koje su na snazi se ne mogu ublažiti, kaže italijanski ministar za zdravstvo Roberto Speranza.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Broj novih slučajeva zaraze u poslednja 24 sata je gotovo za šest hiljada manji, ukupno zaraženih je 28.337, a smanjen je i broj preminulih, ukuno 562, što je za stotinu manje u odnosu na prethodni dan.

I dalje je teška situacija u odeljenjima intenzivne nege, gde se trenutno od korona virusa leči 3.800 pacijenata, a ukupno 34.279 zaraženih je hospitalizovano, piše agencija Ansa.

Iz vladinog naučno-tehničkog komiteta, tela koje prati i analizira epidemiološku situaciju, upozoravaju da bi u januaru Italiju mogao pogoditi treći talas pandemije kovida-19.

- Bolje smo pripremljeni za borbu protiv zaraze nego u martu, ipak ne smemo nikako smanjiti pažnju, to bi moglo biti pogubno - rekao je za TV Rai ministar Speranca, odgovarajući na špekulacije da bi vlada mogla ublažiti neke od mera ograničenja koje su sada na snazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading