"Samo je Kina sposobna da neutrališe virus": Vlasti u Pekingu pokrenule masovna testiranja i nove mere

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.11.2020

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je otkriveno više lokalnih transmisija kovid infekcija u tri kineska grada, vlasti u Pekingu su pokrenule masovna testiranja više miliona ljudi, uvele novo "zaključavanje" i naredile zatvaranje škola.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

S obzirom da su mnogi eksperti upozorili da hladnije vreme pogoduje širenju koronavirusa, uporedo sa sezonskim padom temperature uvedene su i mere širokih razmera u gradovima Tijanđin, Šangaj i Mazuli iako broj novootkrivenih slučajeva u Kini nije veliki u poređenju sa SAD i drugim zemljama koje su se našle na udaru novog epidemijskog talasa.

U izveštaju AP se navodi da je Nacionalna zdravstvena komisija saopštila da su u poslednja 24 sata otkrivena 2 nova slučaja u Šangaju, ukupno 7 od prošlog petka.

Nakon što je u Tijanđinu otkriveno 5 novozaraženih, zdravstveni radnici su testirali više od 2,2 miliona građana samo u okrugu Binhai.

I u Manzuliju, gradu sa više od 200 hiljada stanovnika, otkrivena su 2 nova slučaja kovida-19, pa su vlasti naredile testiranje svih žitelja.

Uprkos kritikama iz sveta da kineske vlasti sprovode drakonske mere, glavni kineski epidemiolog Zeng Guang izjavio je da je "samo Kina sposobna" da neutrališe virus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading