OVA zemlja uskoro uvodi "kovid propusnice": Ko želi da živi slobodno, moraće da se testira

Autor: Blic žena, Republika

Svet

22.11.2020

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanci bi uskoro trebalo da uvedu "kovid propusnice za slobodu" koje važe sve dok se pojedinac testira na virus dva puta nedeljno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracije

Detalji ove šeme još uvek se razmatraju među vladinim zvaničnicama, a nadaju se da će to omogućiti zemlji da se vrati u normalu sledeće godine, piše "Daily Mail".

"Daily Mail" piše da bi Britancima to omogućilo da se kreću bez maske, te da posećuju porodicu i prijatelje bez potrebe za socijalnim distanciranjem.

Do celog koncepta je došlo nakon što se bivši zdravstveni sekretar Džeremi Hant zalagao za ideju da se Britanci testiraju jednom mesečno da bi dobili sertifikate. On je pozvao ministre da naprave "odgovarajuće podsticaje" za ljude kako bi se testirali, samoizolovali i primili vakcinu.

 

On je ukazao i na primer poteza slovačkih vlasti koje su organizovale masovno testiranje za građane, te testirali gotovo četiri miliona ljudi tokom jednog vikenda. Onima koji su imali negativan test dat je papirni sertifikat gde piše da nisu u obavezi da poštuju pravila i da ostanu kod kuće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading