STIGLO OBJAŠNJENJE IZ MOSKVE: Putin rekao zašto još uvek nije čestitao Bajdenu

Autor: sputniknews.com, republika.rs

Svet

22.11.2020

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija čeka kraj unutrašnje političke konfrontacije u Sjedinjenim Američkim Državama, nema nikakve pozadine u pitanjima čestitke pobedniku na predsedničkim izborima u SAD, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/Ap
Vladimir Putin

- Želim da vas uverim: ne postoji nikakva pozadina – nema veze da li nam se neko sviđa ili ne sviđa – mi samo čekamo kraj unutrašnje političke konfrontacije - rekao je Putin za televiziju „Rusija 1“, govoreći o čestitki pobedniku američkih predsedničkih izbora.

Ruski predsednik dodao je da u ovome nema nikakvih problema za Rusiju, a da čisto formalne stvari „treba raditi u skladu sa ustaljenom praksom i pravnom stranom stvari. Ne postoji skriveni motiv i ništa što bi bilo neobično ili bi moglo biti osnova za dalje urušavanje naših odnosa. To je čisto formalna strana stvari“, objasnio je ruski lider.

On je dodao da Rusija poštuje i aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa i kandidata za ovu funkciju Džoa Bajdena.

Putin je istakao da će Moskva sarađivati sa svakim američkim predsednikom koji dobije poverenje američkog naroda, ali da rezultati izbora moraju biti sumirani na legalan način.

Predsednički izbori u SAD održani su 3. novembra. Prema preliminarnim podacima, kandidat Demokratske partije Džo Bajden osvojio je dovoljno glasova elektora da postane predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Tramp to osporava na sudu, koji za sada nisu stali na njegovu stranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading