Stiže ruski "Tornado" od koga se trese svet

Autor: Srbija danas, Republika

Svet

21.11.2020

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski višecevni bacači raketa "Grad", "Uragan" i "Smerč" biće zamenjeni "Tornadom" do kraja 2027. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Do kraja 2027. godine, velikokalibarski "Tornado-S", koji ima poboljšane karakteristike i proširen opseg raketa, gotovo će u potpunosti zameniti postojeći 'Smerč' i zastareli "Uragan". Dok će bacač raketa srednjeg kalibra 'Tornado-G', koji ima automatizovani sistem ciljanja, zameniti zastareli "Grad" - izjavio je general-potpukovnik Matvejevski.

On je naveo da je najveća sposobnost "Tornada" da precizno pogađa kritične neprijateljske ciljeve na velikim dometima.

- Što se tiče gađanja raketnom artiljerijom, savremeni bacač raketa "Tornado" nije samo sredstvo za uništavanje ciljeva, već i visoko precizni kompleks opremljen navođenim raketama sposobnim da gađaju pojedinačne neprijateljske ciljeve na velikim dometima - rekao je general.

 

On je dodao da se vojsci i dalje isporučuju modernizovane samohodne haubice 2S19M2 "Msta-SM" sa automatizovanim sistemima upravljanja "Ring", obezbeđujući integraciju u jedinstveni taktički sistem upravljanja ešalonom.

Za vojnu eksploataciju isporučeni su artiljerijski sistemi 'Koalicija-SV' u Zapadnom vojnom okrugu. Ovaj kompleks je jedinstven, jer se procesi ciljanja i punjenja oružja izvode automatski bez ljudskog angažmana, naglasio je general.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading