Šarl Mišel: Vakcina na dohvat ruke, rezultati obećavajući

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

20.11.2020

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel ocenjuje da su u Evropi vidljivi "obećavajući signali" kada je reč o pandemiji Kovid 19.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Šarl Mišel i Ana Brnabić

- I pored toga moramo ostati oprezni i ne smemo sada spustiti našu zaštitu - kazao je juče Mišel.

On je posle video sastanka lidera EU 27 naveo da se razgovaralo o testiranju, vakcinaciji i koordinsanom popuštanju restriktivnih mera.


- Rezulatati poslednjih istraživanja u oblasti vakcine protiv Kovid19 su obećavajući. Buduća vakcina je na dohvat ruke i moramo biti spremni i ubrzati nacionalne stretegije za vakcinaciju kako bi vakcina bila dostupna svim građanima Evrope kada bude dobila neophodne dozvole - kaže Mišel.

On je naglasio da raste broj onih koji nemaju poverenja u vakcinu protiv Kovid 19 i da EU mora jasno da govori o njenom značaju.

Kada je reč o ukidanju restriktivnih mera, predsednik Evropskog saveta naglašava da Evropa "mora da nauči lekciju iz prošlosti i bude oprezna u ukidanju restrikcija".

- Svi želimo da proslavimo nastupajuće praznike, ali to mora da bude bezbedno - zaključio je Mišel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading