LICEMERJE NAJMOĆNIJE DRŽAVE U EVROPI: Nemci podržavaju demonstracije u drugim zemljama, a svoj narod KRVNIČKI biju usred glavnog grada!

Autor:

Svet

20.11.2020

05:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvostruki aršini najmoćnije zemlje Evrope Nemačke ponovo su izašli na videlo!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Demonstracije u Berlinu

Što bi naš narod rekao: "Svugde guraju nos" i "Sole pamet" kako bi trebalo da se organi vlasti ophode prema demonstrantima, pa je i Srbija bila na udaru kada su huligani provalili u Skupštinu, a policija tek tada reagovala iako je mnogo pre toga bila fizički napadnuta. Međutim, kada su u pitanju bilo kakva okupljanja u Berlinu, sasvim drugačija pesma se peva!

UHAPŠENO 365 LJUDI

Naime, oko 7.000 Nemaca odlučilo je da protestuje zbog reforme Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti, koja podrazumevala i uvođenje još rigoroznijih mera, ali je naišlo na kordon od 2.400 žandarma! Fotografije napravljene oko zgrade parlamenta Rajhstaga, Branderbuških vrata i u parku Tijergaten govore o brutalnosti nemačke policije. Udarali su i dece i ženu, zavrtali im ruke, pritiskali nogama na asfalt, vukli za kosu i glavu, prskali vodenim topovima, a na kraju bacili i suzavac. Tačno 365 ljudi je privedeno za samo 24 sata!

Interesantno je da u nemačkim medijima o ovoj brutalnosti policije nije tako opširno i detaljno izveštavano, kao što je, recimo, bilo kada su organizovane demonstracije u Beogradu.

- Protesti nisu riskantni samo za predsednika Srbije Aleksandra Vučića već za sve. Od besne demonstracije građanskog nepoverenja prema vlastima na kraju bi mogao da profitira najopasniji protivnik - koronavirus. Policija je nemilosrdna prema protestantima, pisali su, između ostalog, Nemci, dok je upravo berlinski Morgenpost za nemire u Beogradu brže-bolje okrivio Vučićevu politiku tokom pandemije, nazivajući je nekonsekventnom.

Uprkos protestima, podržan zakon

Nemački poslanici su većinom glasova podržali izmenu zakona koja vlastima dozvoljava da izvršnom uredbom mogu doneti mere protiv pandemije koronavirusa. Mere bi trebalo da se ograniče na četiri nedelje, ali je vreme trajanja podložno promeni, u smislu da bi se ovaj period mogao i produžiti ukoliko se ukaže potreba. Izmene zakona koje je predložila koalicijska vlada kancelarke Angele Merkel podržalo je 415 zastupnika, 236 je bilo protiv i osmoro suzdržanih.

"MINSK IM BITNIJI"

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Protest u Minsku

Reakcija nemačke policije bi bila očekivana da vlada te zemlje sa kancelarkom Angelom Merkel na čelu nije tvrdila upravo suprotno pre samo nekoliko meseci, kada su izbili neredi u Minsku i celoj Belorusiji zbog reizbora Aleksandra Lukašenka na mesto predsednika.

- Sloboda izražavanja i demonstracija mora biti zagarantovana, a svi zatvorenici bezuslovno pušteni - rekla je tada Merkelova.

Kancelarki Merkel su tada bila puna usta slobode i pravde za građane Belorusije.

- Oni znaju šta je za njih dobro i samo oni treba da odlučuju o svojoj budućnosti, i to bez spoljnog uplitanja - dodala je Merkelova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading