GRČKA POOŠTRILA MERE ZA ULAZAK U ZEMLJU: Teška epidemiološka situacija na severu

Autor: Republika

Svet

19.11.2020

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka će zatvoriti jedan granični prelaz sa Albanijom i obaviti antigen testove na svima koji ulaze u zemlju, rekao je danas vladin portparol Stelios Pecas povodom pogoršanja stanja u severnoj Grčkoj.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

U Grčkoj se drastično povećao broj obolelih prethodnih nedelja, zbog čega je uveden lokdaun u celoj zemlji, drugi ove godine, preneo je Rojters.

Najpogođenije su severne regije, posebno Solun, a svako ko namerava da uđe u Grčku dužan je da pokaže negativan PCR test urađen najdalje 72 časa pre ulaska u zemlju, a onda će i po dolasku u Grčku biti testirani.

Najnovije mere stupaju na snagu u petak ujutro, a Pecas je zamolio građane da poštuju mere.

- Razumemo da postoji zamor od svega. Ali, ako se opustimo sada, platićemo debelo. Susrećemo se, maltene, sa ratnim stanjem - rekao je Pecas.

Grčka je dosad zabeležila 82.034 slučajeva korona virusa i 1.288 smrtnih slučajeva, a u sredu je zabeležila 3.209 nova slučaja, od čega je 905 u solunskoj regiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading