PUČDEMON I MINISTRI NA SLOBODI!

Autor: Tanjug

Svet

06.11.2017

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgijski istražni sudija uslovno je oslobodio bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pučdemona i četiri ministra njegove smenjene vlade, a oni pred belgijskim sudom treba da se pojave u narednih 15 dana, saopštilo je danas belgijsko tužilaštvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karles Pučdemon

Pučdemonu, koji se juče ujutro predao belgijskoj policiji nakon što je Španija protiv njega izdala evropski nalog za hapšenje zbog pobune i pronevere javnih fondova, zabranjeno je da napusti Belgiju bez odobrenja sudije, prenosi Rojters.

- Sledeći korak u proceduri je pojavljivanje pet traženih osoba pred belgijskim sudom u narednih 15 dana - navodi se u saopštenju belgijskog tužilaštva.

Zahtev za privremeno puštanje svih traženih osoba, koji je juče tokom popodneva podnelo tužilaštvo u Briselu, izdao je istražni sudija, saopštila je prethodno kancelarija tužioca, preneo je AFP.

Oni moraju da ostave adresu na kojoj se nalaze i da se odazovu na sve sudske i policijske pozive. Na tu odluku ne može da se uloži žalba, piše u saopštenju kancelarije.

Pučdemon i četiri bivša ministra saslušavani su više od 10 sati, objavila je ranije belgijska VRT televizija.

Kako se navodi, sudija je odlučio da odobri uslovno puštanje pet bivših katalonskih zvaničnika do odluke suda o tome da li da sprovede evropski nalog za hapšenje koji je izdala Španija, prenela je britanska agencija.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading