TRAMPOVA OSVETA: Američki predsednik uručio OTKAZ visokom zvaničniku!

Autor:

Svet

18.11.2020

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp je putem Tviteru otpustio direktora federalne agencije za sajber bezbednost i bezbednost infrastrukture (CISA) Kristofera Krebsa, koji je tvrdio da nije bilo izborne prevare 3. novembra na glasanju, nakon kojeg su mediji proglasili pobedu demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp, koji je ponovio da su izbori obeleženi masovnim neregularnostima i prevarama, poručio je da su razlog smene Krebsa "izuzetno netačne" tvrdnje o izborima.

- Kris Krebs odlazi sa mesta direktora Agencije za sajber bezbednost i bezbednost infrastrukture, a to stupa na snagu odmah - napisao je Tramp.

Krebs je odmah odgovorio na to na istoj društvenoj mreži.

- Bila mi je čast da služim. Uradili smo ispravnu stvar. Odbranite danas, osigurajte sutra - tvitovao je Krebs.

OČEKIVAO OTKAZ

Glas Amerike navodi da je prošle nedelje nekoliko federalnih i državnih zvaničnika, uključujući Krebsa, saopštilo da su optužbe o izbornoj prevari neosnovane.

- Izbori 3. novembra su bili najsigurniji u američkoj istoriji. Nema dokaza o tome da su neki glasovi izgubljeni ili na drugi način kompromitovani - navedeno je u zajedničkom nalazu organizacija za praćenje bezbednosti izbora.

Krebs se i lično aktivno uključivao u demantovanje glasina i neosnovanih optužbi i na Tviteru često teorije zavere nazivao besmislicama. Glas Amerike navodi da je grupa od 59 stručnjaka za bezbednost izbora u ponedeljak podržala nalaze da su izbori bili regularni, a Krebs je to objavio na prethodnom Tviter nalogu. Pretpostavlja se da je to razbesnelo predsednika Trampa. Agencija Rojters prenela je ranije da je Krebs kolegama kazao da očekuje otkaz iz Bele kuće.

BAJDEN JEDVA DOČEKAO

Navodi se da su njegovo otpuštanje osudili predstavnici drugih organizacija za bezbednost, ali i demokrate i pojedini republikanci.

- Predsednik Tramp se sveti direktoru Krebsu i drugima koji su radili svoj posao - izjavio je Trampov veliki protivnik i predsedavajući komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Kongresa Adam Šif.

Bajdenova kampanja je u saopštenju kritikovala Trampa što je otpustio Krebsa "zato što govori istinu".

- Izborni zvaničnici iz obe stranke jasno su rekli da su tvrdnje Donalda Trampa o prevari lažne - saopštio je Mark Gvin iz Bajdenove kampanje.

Očekuje se da će Kribsovu funkciju preuzeti dosadašnji izvršni direktor CISA Brendon Vels.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading