OBJAVLJENA FOTKA KRVNIKA IZ TEKSASA: Komšije ga čule kako vežba pucanje pre masakra!

Autor: Republika, Tanjug

Svet

06.11.2017

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Guverner Teksasa izjavio je da je 26 osoba ubijeno, a 20 povređeno u napadu koji se dogodio u baptističkoj crkvi u Teksasu, oko 40 kilometara od San Antonija. Ubica je Devin Keli (26) koji je otpušten iz vojske zbog nasilja.

Foto: facebook.com/Devin Kelley
Vežbao pucanje pre masakra: Devin Keli

Zvaničnici su identifikovali napadača, koji je tom prilikom ubijen, kao Devina Kelija iz predgrađa San Antonija, prenosi AP.

Kako su rekli, nije zabeleženo da je povezan sa nekom terorističkom grupom, a u toku je istraga postova koje je Keli objavljivao na društvenim mrežama.

Među ubijenima je i 14-godišnja ćerka pastora te crkve, kao i jedna trudnica. Kako navodi Rojters, žrtve su starosti od pet do 72 godine.

Otpušten iz vojske

Ratno vazduhoplovstvo SAD saopštilo je da je Devin Keli, osumnjičen za napad, otpušten iz vojske zbog navodnog napada na svoju ženu i dete.

Portparolka En Stefanek je juče rekla da je Keli posle vojnog suda 2012. proveo 12 meseci u kućnom pritvoru, a da je potom otpušten zbog lošeg ponašanja i ražalovan.

Iako vlasti nisu navele njegovo ime na konferenciji za novinare, rekavši samo da je osumnjičeni za napad belac u dvadesetim godinama, neimenovani zvaničnici vlade i policije su njega imenovali kao osobu koja je juče otvorila vatru u baptističkoj crkvi u Teksasu.

Vežbao pucanje pred krvoproliće

Kelijeve komšije su rekle da su prethodnih dana čule intenzivnu paljbu iz pravca Kelijeve navedene adrese i da se "definitivno nije radilo o sačmarici ili osobi u lovu, već o automatskom oružju".

Prema rečima zvaničnika Odseka za javnu bezbednost Teksasa, napadač je bio obučen u crno, nosio je maskirnu uniformu i pancir.

Najpre je pucao na crkvu, pre nego što je ušao i unutra otvorio vatru.

Pri izlasku se suočio s još neidentifikovanim čovekom koji je takođe imao pušku. Keli je nešto kasnije pronađen mrtav u svom vozilu.

Nije precizirano da li je smrt posledica ranjavanja ili se radi o samoubistvu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading