AVION UBIO MEDVEDA NA PISTI: Neverovatna nezgoda prilikom sletanja

Autor: Srpski telegraf

Svet

16.11.2020

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion kompanije "Aljaska erlajns" udario je u medveda na pisti prilikom sletanja po mraku, pri čemu je životinja nastradala, dok je letelica oštećena, saopštili su iz uprave aerodroma u Jakutat Sitiju na jugoistoku ove američke savezne države.

RepublikaFoto: youtube.com/Skyships Eng/Pixabay
Foto: Montaža

Nijedan od putnika nije povređen, preneo je AP, pozivajući se na Enkoridž dejli njuz. Sem Dapčević, portaparol saobraćajnih vlasti Aljaske, izjavio je da je, uz medveda, kojeg je ubio avion boing 737-700, bilo mladunče staro dve godine, koje je ostalo nepovređeno. On je kazao da su radnici aerodroma raščistili pistu oko deset minuta pre nego što je avion trebalo da sleti, a posada je ispratila sve redovne procedure.

- Nos aviona je promašio medvede, ali je kapetan osetio udarac na levoj strani, kada su medvedi prošli ispod aviona - navodi se u saopštenju "Aljaska erlajnsa".

Piloti su kasnije videli da medved leži na oko šest metara od piste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading