KIM DŽON UN U PANICI: Lider Severne Koreje osim sankcija mora da se bori i protiv OVOGA

Autor: Republika

Svet

16.11.2020

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle skoro meseca dana pojavio se u javnosti i na sednici Politbiroa naredio pooštravanje mera i uvođenje stanja zdravstvene uzbune zbog KOVID-19.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong-Un

Severnokorejski vođa Kim Džong Un naložio je pooštravanje državnih sistema za vanredne mere protiv koronavirusa zbog svetske pandemije.

Državna novinska agencija KCNA prenela je da je Kim to naredio tokom sastanka Politbiroa vladajuće Radničke partije Koreje, kojim je predsedavao. Rojters navodi da je sastanak sazvan usred ekonomske i političke neizvesnosti oko globalne pandemije KOVID-19, koja vrši dodatni pritisak na severnokorejsku ekonomiju, već opterećenu međunarodnim sankcijama usmerenim na zaustavljanje njenog nuklearnog programa.

KOVID-19 vrši dodatni pritisak na severnokorejsku ekonomiju, već opterećenu međunarodnim sankcijama zbog nuklearnog program

 

Kim se pojavio prvi put u javnosti za poslednjih 27 dana i, prema navodima KCNA, naglasio potrebu da se uvede stanje zdravstvene uzbune i pojača protivepidemijsko delovanje. Svetska zdravstvena organizacija je ranije objavila da je Severna Koreja testirala više od 12.000 ljudi i nije prijavila nijedan potvrđen slučaj koronavirusa do početka novembra. Prema zvaničnim podacima zdravstvenih vlasti u Pjongjangu, u koje zapadni mediji sumnjaju, ukupno 6.173 osobe, od kojih su osam stranci, otkrivene su kao sumnjivi slučajevi, a u poslednjoj nedelji oktobra 174 osobe su stavljene u karantin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading