Tramp konačno priznao PORAZ od Bajdena ili nastavlja da ukazuje na krađu glasova?

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

15.11.2020

14:41 >> 15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izgleda da je danas, prvi put, javno priznao da je njegov demokratski protivkandidat Džo Bajden pobedio na predsedničkim izborima 3. novembra, ali je ponovio svoje tvrdnje da su izbori namešteni. No čini se da je u svom izlaganju bio sarkastičan s obzirom na to da se ubrzo potom ponovo oglasio gde je naveo da je Bajden pobedio samo u očima "lažnih vesti" aludirajući na medije koji podržavaju Bajdena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Pobedio je jer su izbori namešteni. Nisu bili dozvoljeni gledaoci ni posmatrači, glasove je računala privatna kompanija radikalne levice "Dominion" sa lošom reputacijom i lošom opremom koja nije mogla ni da se kvalifikuje za Teksas (u kojem sam ubedljivo pobedio!) - naveo je Tramp.

On je ponovo prozvao "medije sa lažnim vestima" a kompanija "Dominion" o kojoj je govorio je navodno kriva za to što je Bajden dobio više glasova.

 

 

On je, u odvojenom tvitu, naveo da su svi mehanički "zastoji" koji su se dogodili tokom izborne noći nastali zbog toga što su "oni uhvaćeni kako kradu glasove", ne preciziravši na koga misli.

Prema njegovim tvrdnjama, u državama u kojima se koristi Dominion sistem, što je 28 američkih država, odnosno oko 40 odsto glasova, navodno je 435.000 njegovih glasova pripisano Bajdenu.

Inače radi se o kompanji koja koristi softvere koje su pravili srpski programeri. Prethodno su nju kao krivca spominjali pripadnici grupe "QAnon" poznate po bizarnim teorijama zavere.

Prema njegovim rečima, ta kompanija ima lošu reputaciju i lošu opremu, koja, kako je naveo, nije kvalifikovana ni za Teksas, gde tvrdi da je ubedljivo pobedio.

 

 

Tramp je za svoj neuspeh optužio "lažne i tihe medije" i druge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading