DRAMA U BELOJ KUĆI: 130 Trampovih čuvara u izolaciji zbog korone!

Autor: telegraf.rs, Republika

Svet

13.11.2020

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 130 pripadnika Tajne službe koji obezbeđuju predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Trampa, Belu kuću i porodicu prvog čoveka Amerike, morali su da se izoluju jer su neki od njih ili zaraženi koronavirusom ili su bili u kontaktu sa inficiranom osobom.

RepublikaFoto: montaža/Tanjug/AP/pixabay.com/E.DELIBAŠIĆ
Donald Tramp

Kako javljaju "Washington post", koronavirus je stavio van stroja oko 10 odsto jezgra službe koja se bavi ovim zadacima, a ovaj američki list tvrdi da je porast zaraženih nastupio zbog brojnih mitinga koje je Tramp održao pre izbora.

Prema pisanju tih novina, on je održao čak 14 skupova u samo poslednjih tri dana kampanje pred predsedničke izbore koji su održani 3. novembra, prenosi "Daily Mail".

"Washington post" piše da su na tim mitinzima agentima stajali između predsednika i njegovih simpatizera, a prema navodima tog lista, mnogi od prisutnih nisu nosili maske i pridržavali se pravila socijalnog distanciranja.

Ovaj medij takođe navodi da, dok je aktuelni predsednik stajao na bini iznad ostalih okupljenih i udaljen od mase, neki od agenata bili su ispred bine ili među prisutnima.

 

Amerika poslednjih dana beleži drastičan rast obolelih od koronavirusa širom zemlja, a prema nekim informacijama, dnevno se zarazi više od 100.000 osoba. Ova zemlja je i dalje najteže pogođena u svetu što se tiče ove infekcije, sa skoro 10,9 miliona inficiranih, a od početka pandemije do sada preminulo 248.000 ljudi od posledica bolesti COVID-19.

Takođe, treba podsetiti da je početkom oktobra otkriveno da su se koronavirusom zarazili predsednik Tramp, kao i njegova supruga i prva dama Amerike, Melanija Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading