SKANDALOZNO: Nadrilekar koji je dečake obrezivao vrelom lemilicom na slobodi, evo kako je kažnjen

Autor: Objektiv.rs, Republika

Svet

12.11.2020

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sirijac, koji je tvrdio da je doktor i u Švedskoj izvršio obrezivanje devet dečaka koristeći vrelu lemilicu, osuđen je uslovno, na društveno korisni rad i novčanom kaznom od 10.000 dolara, piše RT.

RepublikaFoto: pixabay.com

Stanovnik grada Gavle, koji ima 30 godina, optužen je za napad, nanošenje telesnih povreda i kršenje švedskog zakona o obrezivanju, javili su lokalni mediji. Sudu je rečeno da su se neke od žrtava žalile da imaju bol dok hodaju nakon onoga što im je učinjeno. Tužioci su zatražili dvogodišnju kaznu.

Međutim, sud je rekao da se neke tačke optužnice ne mogu dokazati jer nije utvrđena veza između postupaka i simptoma koje su dečaci iskusili. Da se ​​sud odlučio za zatvorsku kaznu, okrivljeni bi mogao da se suoči sa osam meseci iza rešetaka.

Umesto toga, dobio je uslovnu kaznu i 180 sati društveno korisnog rada. Takođe će morati da plati 55.000 kruna (oko 640.000 dinara) odštete, plus 33.000 kruna (oko 380.000 dinara) kazne.

Svih devet obrezivanja dogodilo se između aprila i maja 2018. godine u Jevlima i u susednom Soderhamnu. Čuvari dečaka su, kako izvešzavaju lokalni mediji, kontaktirali muškarca, koji je državljanin Sirije, preko predškolske ustanove za muslimane "Bilal" i platili mu oko 230 dolara za njegove usluge.

 

Obrezivanje mogu da rade samo lekari

Švedska zahteva da obrezivanje obavljaju licencirani medicinski stručnjaci koristeći odgovarajuće hirurške instrumente pod sigurnim uslovima. Čovek je tvrdio da je još u Siriji bio obučen za lekara, ali medicinari koji su pregledali njegov rad rekli su sudu da sumnjaju u njegovu legitimaciju. Nije imao dozvolu za bavljenje medicinom u Švedskoj i sigurno nije mogao legalno da koristi lemilicu za medicinske postupke.

 

Policiju je na mogući zločin upozorila apoteka u Soderhamnu, kada je osoblje postalo sumnjičavo zbog kupovine velike količine anestetika i gaze za rane.

 
Član odbora škole "Bilal", koji je služio kao posrednik, od tada je suspendovan i sledi mu deportacija. Opštinu je škola zatvorila u decembru prošle godine zbog neispunjavanja zahteva švedskih zakona o obrazovanju. Prema lokalnim medijima, organi za sprovođenje zakona takođe su pronašli veze između uprave škole i ekstremističke mreže koja deluje u Soderhamnu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading