KORONA URNIŠE BRITANCE: Najviše mrtvih još od maja, kad vidite brojku PROĆI ĆE VAS JEZA

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.11.2020

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj preminulih od posledica korona virusa u Velikoj Britaniji premašio je danas 50.000, pošto je registrovano novih 595 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

To je najveći porast na dnevnom nivou u broju preminulih od 12. maja, kada je registrovano 614 smrtnih slučajeva, prenosi Rojters.

Time je ukupan broj preminulih od početka pandemije dostigao 50.365.

Prema najnovijim podacima, zabeleženo je novih 22.950 slučajeva korona virusa, što je porast u odnosu na utorak, kada je taj broj iznosio 20.412.

 

 

 

Direktor medicinske službe agencije za javno zdravlje Engleske Ivon Dojl rekao je da će se trend porasta broja preminulih verovatno nastaviti i istakao da će proći nekoliko nedelja pre nego što se budu videle posledice aktuelnih mera.

Velika Britanija beleži najveći broj smrtnih slučajeva od posledica korona virusa u Evropi, a premijer Boris Džonson naredio da se ponovo uvede lokdaun na nacionalnom nivou u trajanju od mesec dana usled zabrinutosti da bi drugi talas mogao da preoptereti zdravstvene službe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading