Uhapšeno 263 ruskih ekstremista, oduzeti pištolji, noževi...

Autor: Tanjug

Svet

05.11.2017

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskovska policija uhapsila je 263 učesnika današnjeg nedozvoljenog mitinga u centru ruske prestonice i pritom od uhapšenih zaplenila pištolje, noževe, maske, "boksere", čelične šipke i drugo oružje, prenosi TASS.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) uhapsila je u petak četiri osobe za koje se sumnja da su u Moskvi planirali napade na administrativne zgrade

Navodi se da je prethodno lider ekstremističkog pokreta "Artpadgatovka" (Artiljerijska priprema) Vjačeslav Maljcev pozvao pristalice da dođu na miting u centru Moskve kako bi izrazili nepoverenje prema vlastima.

TASS navodi da je sud u Krasnojarsku 26. oktobra ovu organizaciju proglasio ekstremističkim pokretom.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) uhapsila je u petak četiri osobe za koje se sumnja da su u Moskvi planirali napade na administrativne zgrade i policiju tokom predstojećeg praznika.

FSB navodi da su uhapšeni pripadnici grupe "Artpadgatovka" koji su, kako se sumnja, za vikend tokom praznika Dana narodnog jedinstva, nameravali da bacaju zapaljive bombe na administrativne zgrade i izvrše napad na policiju sa ciljem izazivanja masovne pobune.


Tu grupu je osnovao opozicioni aktivista Vjačeslav Maljcev, koji se kandidovao prošle godine na izborima navodi AP.

Tass navodi da je FSB, zajedno sa pripadnicima MUP-a, presekao delovanje te grupe u još pet gradova.

Maljcev je letos napustio Rusiju, a protiv njega je pokrenut postupak zbog ekstremizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading