(FOTO) BOMBAŠKI NAPAD NA DAN PRIMIRJA: Strane diplomate u panici zbog EKSPLOZIJE NA GROBLJU!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.11.2020

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ceremoniji povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, na nemuslimanskom groblju u saudijskom gradu Džeda dogodila se eksplozija u kojoj je povređeno nekoliko osoba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Francusko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da se dogodio napad na komemorativnoj svečanosti u Džedi i pozvalo saudijske vlasti da ga što pre istraže, prenosi Rojters.

"Ambasade koje su učestvovale na komemorativnoj svečanosti osuđuju ovaj kukavički napad koji se nikako ne može opravdati. One pozivaju saudijske vlasti da rasvetle napad i identifikuju i uhvate počinioce", navodi se u saopštenju.

 

 

Zvaničnik grčke vlade saopštio je da su povređene četiri osobe, među kojima i jedan Grk.

Ambasada Francuske u UAE pozvala na oprez

Ambasada Francuske u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pozvala je građane Francuske da budu oprezni, naročito u turističkim oblastima i iseljeničkim zajednicama, nakon napada na saudijski grad Džedu.

Kako se navodi u saopštenju, ambasada je u kontaktu sa vlastima UAE, koje su posvećene tome da obezbede visok nivo bezbednosti za francuske građane, prenosi Rojters.

Francusko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da se dogodio napad na komemorativnoj svečanosti u Džedi i pozvalo saudijske vlasti da ga što pre istraže.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading