STRAVIČAN ZLOČIN U ENGLESKOJ: Medicinska sestra ubila osam beba na neverovatan način

Autor: Objektiv.rs, Republika

Svet

10.11.2020

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinska sestra iz Engleske danas je treći put uhapšena, ali sada pod podignutom optužnicom da je kriva za smrt više beba u porodilištu tokom 2015. i 2016. godine, saopštila je policija.

RepublikaFoto: Pixabay.com

Iz policije navode da je žena ponovo uhapšena pod optužbom za ubistvo osam beba i pokušaja ubistva još devet, u neonatalnoj jedinici u bolnici Čester, južno od Liverpula.

Kako saznaju mediji, policija je prvo pokrenula istragu usled nerazjašnjenih smrti beba u maju 2017. godine. Detektivi su pregledali kartone 15 preminulih novorođenčadi 2015. i 2016. godine, da bi se kasnije taj broj popeo na 17 smrtnih slučajeva i 16 povređenih beba.

 

 

– Roditelji svih beba su u toku sa istragom i informisani su o najnovijem razvoju situacije. Ovo je veoma teško vreme za sve te porodice i važno je da ne zaboravimo da brojne ožalošćene porodice traže odgovore na pitanje šta se desilo njihovoj deci – rekao je Hjuz.

 

Danas je ispitana u pritvorskoj jedinici, a glavni inspektor Pol Hjuz je rekao da je tim detektiva radio na "vrlo ozbiljnom i osetljivom slučaju", ali nije hteo da daje više detalja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading