BAJDENU STIŽU ČESTITKE SA SVIH STRANA: Samo ove dve sile ćute, pročitajte i zašto

Autor: Blic, Republika

Svet

09.11.2020

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina i Rusija su među malobrojnim vodećim zemljama koje još nisu izdale saopštenje oko američkih izbora na kojima je demokrata Bajden izašao kao pobednik nad aktuelnim predsednikom, republikancem Donaldom Trampom posle više dana brojanja glasova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

Kremlj je 9. novembra saopštio da će sačekati objavu zvaničnih rezultata predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama pre nego što da komentar na njihov ishod.

- Smatramo da je prikladno sačekati zvanično prebrojavanje glasova - rekao je novinarima portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov.

I Kina je u ponedeljak, 9. novembra, saopštila da je "primila k znanju" to što je Džo Bajden "proglasio pobedu" na predsedničkim izborima, ali da će sačekati sa slanjem čestitki.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Primetili smo da je gospodin Bajden proglasio pobedu na izborima. Mi razumemo da će rezultat izbora biti utvrđen u skladu sa američkim zakonima i procedurama - rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin na dnevnom brifingu za medije.

 
Podsećamo da Tramp još nije priznao poraz i da dovodi u pitanje prebrojavanje glasova u nekoliko okruga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading