TRAMP SE NE MIRI SA PORAZOM: Da li će mirno predati vlast u januaru?

Autor: Blic, Republika

Svet

09.11.2020

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp se suočava sa pritiskom da mora da sarađuje sa timom izabranog predsednika Džozefa Bajdena kako bi došlo do što lakše primopredaje vlasti u januaru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Generalni servis Trampove aministracije ima zadatak da formalno prizna Bajdena kao predsednika, čime bi počeo prenos vlasti. Međutim, Trampova članica administracije Emili Marfi još nije počela taj proces, niti je dobila smernice da li i kada da radi to.

Nejasnoća oko prenosa vlasti zavisi od toga da li će Tramp, koji nije javno priznao Bajdena kao 46. predsednika SAD, tvrdeći da su izbori pokradeni, kočiti demokrate pri formiranju vlasti.

Bord nestranačkog Centra za predsedničku tranziciju je takođe apelovao na Trampovu administraciju da što pre počne sa prenosom vlasti na Bajdena i njegov tim, kako bi novi predsednik što pre imao sve poluge vlasti."

Najbliže Trampovo okruženje je podeljeno oko predsednikovog odbijanja da prizna poraz na predsedničkim izborima.

 
Prva dama Amerike Melanija i Trampov zet Džared Kušner savetovali su mu da se pomiri sa pobedom Bajdena, dok ga njegovi sinovi Erik i Donald Junior podržavaju da nastavi da osporava izborne rezultate. Kušner, ujedno i predsednikov savetnik, pokušao je da mu sugeriše da prizna izborni poraz, potvrđeno je CNN-u iz dva izvora.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading