ZATVARANJE PUDŽDEMONA: Brisel proverava španski nalog za hapšenje

Autor: Agencije, Republika

Svet

04.11.2017

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Briselsko tužilaštvo saopštilo je da proverava evropski nalog za hapšenje Karlesa Pudždemona i da se nada da će što je pre moguće pokrenuti postupak izručenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karles Pudždemon

U saopštenju se navodi da im je špansko savezno tužilaštvo prosledilo naloge za hapšenje Pudždemona i četiri njegova saradnika zbog veza Katalonaca sa Briselom.

Nije precizirano o kakvim vezama se radi. Pudždemon i četiri ministra njegove vlade otišli su u Belgiju pošto ih je pre nedelju dana španska vlada smenila.

Pudždemon je u utorak u Briselu održao konferenciju za novinare a u petak se pojavio na državnoj televiziji. 

Izvori bliski zvaničnicima nisu navodili gde se Pudždemon i ostali nalaze, mada je smenjeni katalonski lider napisao tvit na holandskom u kom je naveo da je spreman da sarađuje sa belgijskim vlastima. 

Briselsko tužilaštvo je navelo da zajedno sa saveznim tužiocima proveravaju španske naloge za hapšenje da bi "počeli pravnu proceduru što je pre moguće i u skladu sa zakonom". 

Nove informacije se mogu očekivati sutra, piše u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading