Uhapšen napadač na sveštenika u Lionu, motiv osveta?

Autor: Tanjug, Republika

Svet

07.11.2020

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska policija uhapsila je osumnjičenog za prošlonedeljni napad na pravoslavnog sveštenika u Lionu, čiji je motiv, kako navodi "Parizijen", osveta zbog preljube.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija


List piše da je osumnjičeni Georgije P. (40) uhapšen juče u svojoj kući u Lionu, a saslučana je i njegova 35-godišnja partnerka ruske nacionalnosti.

Prema informacijama lista, oumnjičeni je priznao da je izveo napad iz osvete zbog preljube, navodeći da je njegova partnerka bila ljubavnica sveštenika Nikosa Kakavelakisa.

On je, međutim, rekao da nije nameravao da ubije žrtvu.

Ovaj napad se dogodio u trenutku kada je francuski državni vrh proglasio najviši stepen bezbednosnog rizika zbog trostrukog ubistva u jednoj crkvi u Nici prošlog cetvrtka koji je izvršio jedan islamski ekstremista, i u jeku maksimalne globalne tenzije povodom karikatura proroka Muhameda koje je objavila francuska štampa, što su osudile brojne države s većinskim muslimanskim življem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading