OPŠTI HAOS: POKUŠAN ATENTAT NA PREDSEDNIKA! Bacili dinamit na lidera države, jedva izuvkao živu glavu!

Autor: Novosti, Republika

Svet

06.11.2020

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sedište stranke novoizabranog predsednika Bolivije Luisa Arse bačen je dinamit u trenutku kada je unutra sastanak bio u toku, ali, na sreću, niko nije povređen.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dinamit (Ilustracija)

Incident se dogodio nakon što su desničarske grupe započele štrajk zbog rezultata predsedničkih izbora održanih 18. oktobra s ciljem paralizovanja države nekoliko dana pre Arseove inauguracije, prenosi portal Kliks.

Portparol Pokreta za socijalizam (MAS) Sebastijan Mičel je nakon ovog incidenta kritikovao bezbedonosne službe zato što nisu štitile novoizabranog predsednika, prneose svetski mediji.

Bivši bolivijski predsednik Evo Morales je na Tviteru osudio napad i istakao da male grupe pokušavaju da kreirati klimu zbunjenosti i nasilja, ali da neće uspeti u tome.

Arse je pobedio rivale osiguravši 55,1 odsto glasova. Glavni protivnik mu je bio Karlos Mesa, koji je dobio 29 odsto glasova koji je, uprkos malom broju glasova odbio da prizna rezultate izbora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading