DRAMATIČNE PORUKE STIGLE IZ MOSKVE: Ruski senator predviđa kakvi će biti odnosi supersila AKO BAJDEN POBEDI!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

06.11.2020

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski senator Aleksej Puškov predvideo je kako će se izmeniti odnosi Rusije i SAD u slučaju da na američkim predsedničkim izborima pobedi demokratski kandidat Džo Bajden.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bajden i Tramp

Prema njegovom mišljenju, sa Bajdenom na čelu države ideološki element u američkoj spoljnoj politici će se pojačati, što povlači za sobom napade na Rusiju po pitanjima ljudskih prava, položaja manjina.

- Možemo ući u fazu intenzivnog hladnog rata - rekao je Puškov, gostujući u emisiji „Večernja Moskva“.

Senator smatra da Bajden pripada onim političarima koji smatraju Rusiju glavnim neprijateljem Amerike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- On (Bajden) je bio važan deo administracije Baraka Obame, koji je svoju politiku započeo sankcijama protiv Rusije, politiku izolacije i obuzdavanja kako bi se "osvetio" za sve: za Siriju, Gruziju, Ukrajinu. Bajden je bio deo te politike čiji je cilj bio gušenje Rusije, tako da će on vratiti reflekse Obamine administracije u Belu kuću - smatra Puškov.

Puškov nije isključio mogućnost da bi Bajden mogao da produži Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3), iznoseći svoje uslove.

Američki predsednički izbori su završeni, a u toku je prebrojavanje glasova. U trci su dva kandidata za Belu kuću, predsednik SAD Donald Tramp koga predlažu republikanci i Džo Bajden ispred demokrata.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading