EKSTREMNO I NA NEVIDLJIVOG NEPRIJATELJA: Severna Koreja se i protiv korone bori na sebi svojstven način

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.11.2020

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja se od kovida 19 brani čudni merama, a glavna od njih je postavljanje nagaznih mina na granici sa Kinom, saopštila je danas južnokorejska nacionalna obaveštajna služba (NIS).

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Tokom zatvorene sednice obaveštajne službe Južne Koreje, špijunska agencija je obavestila da je došla do saznanja da se severni susedi plaše ulaska koronavirusa u njihovu zemlju, što bi izazvalo katastrofalne posledice zbog loše medicinske infrastrukture - rekao je političar Ha Tae-keung, koji je upućen u situaciju.

- S obzirom na to da ne postoje fizičke ili tehničke mogućnosti da se zaustavi koronavirus, u Severnoj Koreji je zavladala panika - rekao je Ha.

Dokument severnokorejske Radničke partije od 27. februara ukazuje na opasnost da bi 500.000 ljudi moglo da umre ukoliko bi se virus raširio po zemlji, dodaje NIS.

- Severna Koreja je zatvorila granice i postavila mine u nekim delovima zemlje prema Kini - rekao je Ha.

Prema zakonu koji je doneo Pjongjang, zdravstveni radnici koji ne uspeju da iskontrolišu širenje korone mogu da budu osuđeni na smrt, dodaje NIS.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading