ŠIPTAR IZ SEVERNE MAKEDONIJE POČINIO KRVAVI PIR U BEČU?! Austrijski novinar objavio ŠOK informacije!

Autor: Tanjug

Svet

03.11.2020

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok austrijske vlaste ćute o identitetu ubijenog napadača koji je sinoć izvršio teroristički napad u Beču, glavni i odgovorni urednik bečkog magazina "Falter" Florian Klenk tvrdi da se radi o mladom Bečliji albanskog porekla iz Severne Makedonije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- On se zove Kurtin S, rođen je 2000. godine u Beču, gde je i odrastao. Albanskog je porekla, a njegovi roditelji su iz Severne Makedonije i nemaju nikakve veze sa islamizmom - napisao je ovaj poznati austrijski istraživački novinar na Tviteru.

 

 

On je naveo da je mladić, koji je usmrtio četiri osobe, a kojeg je policija ubila, bio poznat Službi za borbu protiv terorizma (BVT), zato što bio jedan od 90 austrijskih islamista koji su pokušali da otputuju u Siriju.

U julu, tvrdi Klenk, on je sprečen u pokušaju odlaska na ratiše u Siriju.

- Međutim, vlasti nisu verovale da bi on mogao planirati teroristički napad - dodao je on.

 

 


Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer potvrdio je jutros da je ubijeni terorista bio simpatizer Islamske države, bez navođenja daljih detalja o identitetu.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading