ŠPANIJA PONOVO OBARA CRNE REKORDE: 55.019 novih slučajeva koronavirusa, 379 preminulih

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.11.2020

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španija je zabeležila rekordnih 55.019 novih slučajeva koronavirusa u jednom danu i više nego dvostruko premašila jučerašnjih 25.595, pokazali su podaci Ministarstva zdravlja.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

Broj preminulih porastao je za 379, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva od korona virusa porastao na 36.257 u Španiji koja je prošle nedelje odobrila šestomesečno vanredno stanje kako bi pokušala da suzbije drugi talas zaraze, prenosi Rojters.

Zabeleženih 379 smrtnih slučajeva najveći je porast u jednom danu tokom drugog talasa, mada još uvek daleko od skoro 900 na vrhuncu prvog talasa virusa krajem marta.

Veliki skok infekcija delimično se može objasniti nagomilavanjem slučajeva tokom trodnevnog prazničnog vikenda u Španiji, navodi agencija.

Zvanični ukupni broj infekcija sada iznosi 1.240.697, ali premijer Pedro Sančes rekao je da je stvarni ukupan iznos verovatno veći od tri miliona na osnovu studija prevalencije i procena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading