RUSKI MEDIJI PIŠU O SMRTI MITROPOLITA: Bio je neustrašivi branitelj crkve pred moćnicima ovog doba

Autor: Republika

Svet

30.10.2020

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o upokojenju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija je vest dana u Srbiji i regionu, a od stranih agencija posebnu pažnju su joj posvetili ruski mediji...

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Mitropolit Amfilohije

Ruska agencija je objavila da se mitropolit upokojio nakon primanja svete tajne pričešća, zbog komplikacija uzrokovanih virusom kovid 19.

- U petak, 30. oktobra 2020, uoči praznika Sv. Petra Cetinjskog, u 8:20 (10:20 po moskovskom vremenu) u Kliničkom centru u Crnoj Gori, nakon primanja svete tajne pričešća, preminuo je Njegovo Preosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski i Egzarh pećskog trona Amfilohije - piše TASS.

RIA Novosti je pisala i o njegovom životu i vernoj pastirskoj službi srpskom narodu, a takođe su i među prvima preneli izraze saučešća ruskog patrijarha Kirila.

- Gospod Isus Hristos pozvao je kod sebe izuzetnog arhijereja Srpske pravoslavne crkve, čije će ime u istoriji zauvek biti povezano sa duhovnim preporodom Crne Gore nakon duge ere teomahije, nenadmašne neumorne borbe za spas očinskih moštiju i očuvanje jedinstva naroda Božijeg u žrebu svetih Vasilija Ostroškog i Petra Cetinjskog - napisao je patrijarh Kiril - prenosi RIA Novosti reči patrijarha Kirila.

On je dodao da će se Ruska crkva s molitvom sećati mitropolita Amfilohija kao nadarenog teologa i propovednika, kao i "neustrašivog branitelja Svete Crkve Hristove pred moćnicima ovog doba".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading