(FOTO) UNUTRAŠNJOST CRKVE RAZBUCANA: Terorista izvršio napad po ERDOGANOVIM INSTRUKCIJAMA?!

Autor: Telegraf, Republika

Svet

29.10.2020

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros oko 9 sati došlo je do napada u crkvi Notrdam u Nici, u kojoj su najmanje dve osoba poginule. Prema prvim informacijama, jednoj ženi je odsečena glava u crkvi, dok je muškarac više puta nožem uboden u grkljan. Na društvenim mrežama kruži fotografija iz unutrašnjosti bogomolje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Na fotografiji u tvitu vide se oborene stolice i navodi se da je nekoliko osoba povređeno.

Kako se dalje navodi u tvitu, napadač je navodno postupio po porukama koje su ovih dana stizale od turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i Irana.


Gradonačelnik Nice Kristijan Estrosi zahvalio se policiji na brzoj akciji i rekao da je napadač uhapšen, međutim pojavila se i informacija da je on ubijen.

Pojedini mediji javljaju da su u napadu učestvovala dva napadača, te da se jedan nalazi u bekstvu.

On je dodao da se na ovaj napad gleda kao na "akt terorizma".

Da podsetimo, proteklih dana došlo je do porasta tenzija između Francuske i Turske, nakon što je turski predsednik rekao da bi njegov francuski kolega trebalo da proveri svoje mentalno zdravlje, nakon čega su usledile karikature francuskog predsednika kao đavola i golišavog Erdogana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading