KORONAVIRUS MELJE EVROPU! Brojevi zaraženih i umrlih VRTOGLAVO rastu, u Rusiji kritično

Autor:

Svet

28.10.2020

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabrinjavajući podaci navootkrivenih slučajeva širom Evrope. Treći talas korona virusa bukvalno hara Evropom, i dok su u ranijem periodu samo zemlje sa velikim brojem poupalcije dnevno beležile hiljade zaraženih, koliko je virus ojačao dokazuje i to da i zemlje sa mnogo manjim brojem stanovnika bukvalno ne zaostaju u cifri koja premašuje četvorocifren broj.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

Juče je u Srbiji po prvi put izmeren rekordan broj obolelih od korona virusa. Čak 1.085 slučajeva.

Iako vakcine još uvek nema, mada neke zemlje najavljuju da one budu dostupne u narednoj godini jedina uteha je ta što i pored tolikog broja zarađenih naša zemlja beleži nizak stepen smrtnih ishoda.

A kada malo pogledamo zemlje regiona, može se primetiti da je situacija prilično ista.

Međutim, jedina zemlja koja je danas objavila rekordan broj umrlih do sada je Rusija sa čak 346 slučajeva. Prethodnog dana zabeleženo je 320 smrtnih slučajeva.

U Bugarskoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 2.569 novih slučajeva korona virusa, što je drugi dan zaredom da ta zemlja beleži rekordan broj novozaraženih.

Ništa bolja situacija nije ni u Češkoj Republici kod koje je u poslednja 24 sata registrovano 15.663 novih slučajeva korona virusa, što je najviši dnevni bilans novozaraženih u toj zemlji.

Obećana zemlja Nemačka saopštila je danas da su u poslednja 24 sata potvrđena 14.964 nova slučaja korona viursa, što je najviši dnevni bilans od početka epidemije, saopštio je Institut Robert Koh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading