Horor u omiljenom letovalištu Srba: Ajkula dečaku (12) odgrizla ruku

Autor: Telegraf, Republika

Svet

27.10.2020

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak (12) iz Ukrajine i njegova majka, teško su povređeni u napadu ajkule nedalekog od popularnog letovališta Šarm el Šeik u Egiptu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni su povređeni prilikom ronjenja, na koje su otišli u organizaciji lokalaca, iako su znali da su izleti u određene delove zabranjeni od novembra prošle godine.

Kako pišu lokalni mediji, napad se dogodio u nacionalnom parku Ras Mohamed, a dečak je tom prilikom ostao bez dela ruke, dok je žena takođe zadobila teške povrede od ujeda.

- Povređeni turisti su se prvo u hotelu raspitivali o odlasku na ronjenje u park i bili su obavešteni da su vlasti od prošle godine zabranili takav vid izleta. Tada su se povezali sa nekim lokalcima koji su ih čamcima odveli u nebezbedno područje - saopštili su iz agencije preko kojeg je porodica otputovala u Šarm el Šeik.

 

U napadu je povređen i instruktor koji ih je vodio na ronjenje. Dečak i žena su operisani i nalaze se u stabilnom stanju. Prema nezvaničnim informacijama, dete je ostalo bez ruke od lakta na dole.

Vlasti u Egiptu veruju da je turiste iz Ukraijne najverovatnije napala okeanska beloperka koja može da poraste do 4 metra dužine i da teži skoro 170 kilograma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading