STRAŠNE VESTI: Preminuo volonter koji je učestvovao u testiranju vakcine protiv korone!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

21.10.2020

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilske zdravstvene službe saopštile su danas da je preminuo volonter koji je učestvovao u programu razvoja vakcinu britansko-švedske kompanije Astra Zeneka i Univerziteta u Oksfordu.

Foto: Ilustracija

Brazilski zdravstveni regulator Anvisa saopštio je da će se nastaviti razvoj vakcine uprkos smrti volontera, preneo je Rojters.

Anvisa nije iznela druge detalje o uzrocima njegove smrti.

Federalni Univerzitet u Sao Paulu je u odvojenom saopštenju potvrdio smrt volontera, navodeći da je u pitanju brazilski državljanin.

I sa Univerziteta Oksford potvrđeno da će će nastaviti rad na razvoju vakcine i da je nezavisnom istragom utvrđeno da nema razloga za zabrinutost kada je reč o bezbednosti programa.

- Posle pažljivog proučavanja slučaja u Brazilu, utvrđeno je da nema razloga za zabrinutost kada je reč o bezbednosti kliničkog razvoja, a i brazilski reguilator je u nezavisnoj istrazi došao do zaključka da treba nastaviti sa programom -  saopšteno je iz Univerziteta u Oksfordu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oksfordki Univerzitet je u septembru saopštio da će se testiranje vakcine protiv korona virusa u saradnji sa farmaceutskom kućom Astra Zeneka nastavti nakon što je zaustavljeno kada se jedan od ispitanika razboleo.

Sa Oksforda su u septembru prvo objavili da se volonter neobjašnjivo razboleo, a kasnije su dodali da je zapaljenska promena na kičmenoj moždini kod jednog ispitanika bila povod privremenog prekida treće faze ispitivanja vakcine koja je jedan od favorita za vakcinu protiv korone.

Treća faza kliničkih ispitivanja obavlja se u Brazilu, Velikoj Britaniji, Indiji i Južnoj Africi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading